5 novoročních předsevzetí pro pejskaře, které letos už konečně musejí vyjít

Byla vaše loňská předsevzetí tak skvělá, že jste si je na letošní seznam napsali zase? Říkáte si, že tento rok bude jiný a že tentokrát své plány splníte do posledního puntíku? Držíme vám palce a přinášíme novoroční rady pro pejskaře, které vám mohou pomoci vaše přání naplnit. ????

1. Konečně zhubnu

Vyměnili jste baterky ve vaší osobní váze a ona pořád ukazuje stejné špatné číslo? Nedopnete kalhoty na cvičák, které vám ještě loni perfektně seděly? Nezoufejte. Dejte si cíl, kolik byste rádi zhubli, a pusťte se do toho. 80 % úspěchu je totiž začít!

Prodlužte každodenní procházky se psem a přidejte na tempu, že za vámi bude váš Alík vlát. O (nekořeněnou) pečínku se podělte se svých chlupáčem a nezapomeňte na salát. O ten se dělit nemusíte. Uvidíte, jak kila půjdou dolů.

 

2. Skoncuju s prokrastinací na internetu

Dali jste po ránu přednost roztomilým videím s koťátky a pak jste nestíhali procházku s Alíkem? Chtěli jste už konečně zašít díru na jeho pelíšku a namísto toho jsme se přistihli, že už hodinu děláte „aninevímco“ na Facebooku?

Podívejte se na digitální rovnováhu na svém telefonu. Kolik času trávíte online? Jste překvapení a chtěli byste to změnit? Začněte zlehka. Pro začátek můžete u svého mobilu vypnout notifikace aplikací anebo si jít hrát se svým pejskem a jeho oblíbenou hračkou a mobil nechat doma. Myslíte, že to dokážete?

 

3. Začnu se otužovat

Pokud vlezete pětkrát za noc do lednice, není to otužování v tom pravém slova smyslu. ???? Začít se otužovat je lepší pozvolna třeba pod studenou sprchou. A ideálně hned ráno. Překvapí vás, jak rychle zmizí únava po včerejší dlouhé procházce se psem, plicní sklípky se roztáhnou při nadšeném vyjeknutí, když poprvé ucítíte pramen osvěžující vody a jistí si můžete být tím, že vás dnes již nic horšího nepotká.

 

4. Budu se víc hýbat

Máte pocit, že poslední dobou běháte jen kolem kuchyňské linky nebo po kanceláři, když po vás něco chce šéf? Dumáte, jak se začít hýbat víc a smysluplněji? Nezapomeňte, že na to máte doma experta! Učte se od svého pejska.

Namísto vyšlapané stezky kolem domu zahněte dneska cestičkou do lesa. Co na tom, že je všední den a brzy se stmívá. Uvidíte, jak vám nečekaná změna plánu a delší pobyt na čerstvém vzduchu udělá dobře. Můžete taky vyzkoušet agility anebo dog dancing s motivačními hračkami. Váš Alík k vám za to bude vzhlížet a vy se budete taky cítit o hodně líp.

 

5. Začnu šetřit

Zase jste Alíkovi koupili novou zimní bundičku a sobě otvírák na krabicové víno, protože byl zrovna v akci? Očekáváte netrpělivě výplatu, a je teprve týden po tom, co vám přišla ta poslední? Dá se vůbec ušetřit tak, aby to nebolelo a nemuseli jste Alíka krmit granulemi bez masa a sami uždibovat z jeho konzerv? Jistěže dá. ????

Nejprve si pořiďte jednu z bezplatných aplikací do telefonu, kde si budete zapisovat příjmy a výdaje. Když zjistíte, kde se nachází ta černá díra na peníze, do které mizí vaše výplata, můžete ji zkusit zalepit. Třeba namísto kávy v kelímku si ráno udělejte kávu doma, oběd z kantýny vyměníte za poctivé domácí rizoto v krabičce a odpoledne se projdete, namísto toho, abyste jeli dvě zastávky autobusem. Uvidíte, že to může být i zábava.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz