Zábava pro psí počasí

3 hry pro psy, které zaženou nudu, když je venku psí počasí

 

Jak zabavit psa, když je venku tak, že by jeden ani… vy víte koho, ven nevyhnal? 😊 Máme pro vás tipy na domácí hry se psem, které vás budou bavit. Rozvíjejte důvtip svého pejska na cestě za kelímkovým pokladem. Vydejte se společně na čichací misi anebo se vrhněte na výuku nových slov. Zábavné aktivity udrží pejsky v mentální pohodě, posílí váš vzájemný vztah a promění každý den v jedno velké dobrodružství.

 

Kelímkový poklad

Rozvíjejte psí důvtip

 

Vezměte tři nebo více kelímků a pod jeden z nich dejte pamlsek, tak aby to váš pejsek viděl. Kelímky zamíchejte a dejte psovi povel, aby pamlsek našel. Pejsek brzy pochopí, co se po něm chce. Když pamlsek objeví, nezapomeňte na pochvalu. Tato hra podporuje schopnost psů řešit problémy.

 

Čichací mise

Pro psí detektivy

 

Schovejte pamlsek v místnosti a dejte psovi povel, aby ho začal hledat. Až pejsek pochopí, co se po něm chce, můžete mu pamlsky schovat i na důmyslnější místa nebo jich může být víc najednou. Budete překvapení, jak tahle hra psy baví a taky unaví. 😊

 

Jména hraček

Udělejte z něj psího génia

 

Nejchytřejší psi světa umí rozpoznat i 250 slov. Jak je na tom se slovní zásobou ten váš? Zkuste ho naučit názvy hraček.

Vezměte hračku (ideálně tu nejoblíbenější), položte ji před psa, a než se jí dotkne čenichem, vyslovte její jméno. To několikrát zopakujte a psa pochvalte. Potom hračku dejte mezi ostatní hračky a dejte psovi povel, aby ji našel mezi ostatními. Když se mu to povede, nezapomeňte na obří pochvalu. 

 

 

Nechte špatné počasí za dveřmi a užijte si každý okamžik s vaším psím parťákem. Otestujte domácí hry se svým pejskem a zaženete nudu. A pokud byste chtěli proti nudě zakročit něčím opravdu speciálním, mrkněte se na naši nabídku přetahovadel s pravou kožešinou anebo na pískací zvířátka. Hře s nimi odolá málokterý hafan.

 

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz